Falsterbo 3 – 1968
Al gener del 68 en Joan i l’Eduard coneixen l’Amadeu Bernadet, que tocava el contrabaix. S’integra al grup i es forma FALSTERBO 3.
Falsterbo és un nom poc comercial, però tenia una motivació per a ser el nom del grup. És el nom d’un poble de Suècia, el que està més al sud, tocant al Bàltic. L’Eduard i l’Amadeu tenien noia, però en Joan no. Una noia sueca es va interposar en la vida d’en Joan i aquella noia era de Falsterbo. D’aquí va venir la proposta del nom del grup. Total: una bajanada. Si la noia hagués estat de Cerdanyola s’haurien dit Cerdanyola 3 i ara serien Cerdanyola Marí. O potser no. 😉
Del treball de tots tres va sorgir el juny del 68 el primer disc EP amb cançons com Tota la tristor, El cucut, Deixa la por i Por a mar abaixo vai.
Mig any més tard assoleixen el seu primer gran èxit: amb la cançó ‘Ai adéu, cara bonica’, editada en el seu segon EP al novembre del 68, arriben al primer lloc de vendes de discos en català i fan que tothom conegui i canti la cançó.
El març de 1968 graven en directe el seu recital a l’Aliança del Poble Nou, a Barcelona. Posteriorment, una de les cançons enregistrades –’Ole duli’- formarà part del 2n LP del grup de Folk “Folk 2”
Formen part del GRUP DE FOLK juntament amb gent com Xesco Boix, Jaume Arnella, Pau Riba, Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet, Jordi Roure, Jordi i Albert Batiste, Gabriel Jaraba, Consol i Ramon Casajuana i Sisa, entre d’altres.
Preparen i actuen en el Festival Folk del Parc de la Ciutadella, fita històrica, ja que va ser el primer macrofestival celebrat a Catalunya: 9000 persones y 7 hores de música. No paren d’actuar. Fan de teloners de Joan Manuel Serrat (Sant Boi, Mataró, Tamariu, Montmeló, Palamós, Sants, Sant Hipòlit de Voltregà).