Tu est aqui:  / La Història / Falsterbo 3 – 1970

Falsterbo 3 – 1970

TORNADA D’EN JOAN

El 1970 torna en Joan Boix i és l’Amadeu el que marxa definitivament del grup –qüestions de servei militar obligatori en aquell moment. A l’agost de 1970 editen el seu quart treball, un nou single amb les cançons ´L’estranya joguina´ i ´Quan el sol es pon´, que posteriorment esdevingueren temes emblemàtics del grup.
Continuen fent actuacions per tot Catalunya fins que el maig del 1971 surt el seu primer LP, anomenat senzillament ´Folk´, amb la cançó emblemàtica del grup: ´Paf, el drac màgic´.

Les crítiques són molt favorables, destaquen el cuidat treball de veus i guitarres, feina seriosa i intel·ligent (Àngel Casas, a El Correo Catalán i Revista Presència).

La tornada d’en Joan Boix al Grup és molt esperada pels seus companys, però malauradament en Joan va desenvolupar una terrible i incapacitant malaltia mental –esquizofrènia- que va marcar la posterior evolució del grup. Era difícil seguir amb les actuacions per les greus fluctuacions de salut d’en Joan, condicionades pels diferents ingressos a centres psiquiàtrics i treballar nous temes era una tasca feixuga.

Tot i això, aprofitant els moments bons, van poder editar un altre LP a principis de l’any 1973, anomenat ´Sons´, amb els arranjaments d’Enric Herrera, membre del grup mític Màquina, i amb l’ajuda de músics com Ia Clua, Jordi Clua, Max Sunyer, Juan Soriano, Jaume Cortadellas, Gerard Bouvier, Oriol Carreras i Paco Pi. Les cançons eren pròpies i mantenien la cuidada harmonia de veus.
La malaltia d’en Joan impedeix una correcta promoció i a pesar de les bones crítiques i el recolzament del públic, FALSTERBO 3 es veu obligat a fer l’última actuació com a grup a Figueres el setembre del 1973.

NOU DISC AMB EL GRUP DE FOLK

A l’abril de 1975 el Grup de Folk decideix gravar un nou LP. El grup estava inactiu des de la seva dissolució a finals del 69, però la demanda d’Àngel Fàbregues, de la discogràfica Els 4 vents, va reunir de nou el grup i també FALSTERBO 3. Eduard Estivill, Montse Domènech i Joan Boix van aprofitar la reunió per retornar al món artístic –en un breu període de bonança de la malaltia d’en Joan- i gravar el seu tercer LP, anomenat ´Ja no tinc altra sortida´, amb cançons que han perdurat fins avui, com ´Camí ral, ´Ja no tinc altra sortida´ o ´Ensenya els fills´.

Actuen a les 6 hores de Cançó a Canet en la seva 5a edició davant de més de 40.000 persones. Però, malauradament, les condicions de salut d’en Joan tornen a impedir una continuïtat del grup.

 

Deixa un comentari

Copyright

Copyright 2012 - 2015
© Falsterbo Marí


Diseño Web ComunicacionActiva.com 

Hosting DigitalPymes.es

Contacte

Email: estivill@ctv.es
Manager: 649.418.682