Tu est aqui:  / Falsterbo / Isidor Marí

Isidor Marí

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Isidor Marí Mayans (Eivissa, 1949). Destaca per la multiplicitat de camps en què ha fet contribucions rellevants: la música i la poesia, la gestió de la política lingüística institucional i la docència universitària, la sociolingüística i la participació com a protagonista en iniciatives cíviques favorables a la recuperació nacional dels Països Catalans i a l’establiment d’un ordre lingüístic mundial que respecti la diversitat existent i en garanteixi la seva sostenibilitat.

Com a poeta, ha publicat Illes a trenc d’alba (1997) i Enjogassats i dispersos (2006) i ha traduït el Comte de Lautréamont i R.M. Rilke.

Com a músic, després d’uns inicis com a cantautor, va ser un dels fundadors del grup UC, amb el qual va enregistrar Cançons d’Eivissa (1974), En aquesta illa tan pobra (1976) i Una ala sobre el mar (1978). Els darrers anys ha participat en els cedés Salta un ocell (2000) i Cor de crom, amb el grup Falsterbo Marí, i ha tret, en solitari, Ansa per ansa (2006).

En l’actualitat, és el director dels Estudis d’Humanitats i Filologia de la UOC, i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Junta Directiva d’Òmnium Cultural.

Copyright

Copyright 2012 - 2022
© Falsterbo


Contacte

Email: eduard@doctorestivill.com
Manager: 607 905 698