Tu est aqui:  / Falsterbo Marí / Notícies

Notícies

 

Com molts ja sabreu en Joan Boix ha mort.

Sempre es molt dur perdre un company de viatge i especialment per mi que va ser el meu amic de l´anima al final dels anys 60.

Tendre, amable, sempre atent i molt divertit. Era una gran persona. 
Va ser pioner del moviment Folk a Barcelona, traduint cançons emblemàtiques com Kumbaya i Tots junts vencerem. Popularitzant cançpns com Escolta.ho en el vent i Puf el drac màgic (traduïdes i adaptades per en Ramon Casajuana).

Quan vaig tornar dels Estats Units, el juliol de 1967, em va convidar a fer el grup Joan i Eduard, que desprès es va convertir amb Falsterbo 3. Teniu l´historia complerta a la nostre web www.falsterbomari.com amb fotos d’aquells anys i que ara estem actualitzant.

Peró el mes important era la seva forma de ser. Extraordinària. Una cruel malaltia el va apartar del mon, molt jove, però ens queda el record agradable dels últims anys, viscuts amb la seva família, sobretot amb els seus dos fills.

Joan, mai t´oblidarem, especialment jo.
T´estimo.

Eduard Estivill

 

• GRAN EXIT DEL GRUP DE FOLK AL PALAU DE LA MUSICA. 14 Abril 2008.
Mireu l´article de Xevi Planes EL GRUP DE FOLK / XEVI PLANAS. 16 Abril 2008 

Paul Nizan ho tenia molt clar: «No permetré que mai ningú digui que els vint anys és la millor edat de la vida». No devien pensar el mateix els cantants i músics de vint anys que un dia del maig del 1968, mentre a París la revolta universitària ho feia trontollar tot, van omplir de color i alegria el Parc de la Ciutadella en un mític festival d´El Grup de Folk que es recorda com un dels més impactants del segle passat a Barcelona. Ara, quaranta anys després, amb seixanta anys a les sabates, acompanyats de nous còmplices, una part dels qui van formar aquell col·lectiu han tornat a protagonitzar un concert sorprenent a Barcelona. Ni els qui ja no són en aquest món (Xesco Boix i Ovidi Montllor), ni els que fa molts anys que no canten (algú s´imagina Jaume Vallcorba, editor de Quaderns Crema, pujant ara a un escenari?), ni alguns que en aquesta etapa prefereixen caminar per altres vies (Pau Riba i Sisa, els dos més esotèrics de la colla) van actuar en la vetllada de dilluns al Palau de la Música Catalana, plantejada com un homenatge a Xesco Boix i com la presentació de Què fas, polissó?, el tercer disc que publica el col·lectiu en aquesta segona època. Però sí hi van actuar Jordi Pujol (que va ser el que va aportar més màgia amb la seva actitud escènica, estimulant viatge cap als somnis), Jaume Arnella (esplèndid en els passatges més airosos, com els de la història del marquès de Modureira a Meu Manuel), Eduard Estivill (eficaç fent de mestre de cerimònies que garantia l´empatia de la competent banda de músics d´una generació molt més jove que acompanyava els cantants), Oriol Tramvia (divertit en el seu paper de rebel i aspirant etern a entrar al grup) i Montse Soler (que va aportar misticisme amb el seu esperit candorós i, ja des de l´entrada al concert amb la melodia de Per sobre les muntanyes, la flauta). També hi van actuar els dos companys d´aventures d´Estivill a Falsterbo Marí, Isidor Marí i Montse Domènech, enriquidors amb els matisos de les seves veus. Una de les notes més refrescants de la sessió va arribar amb la intervenció, com a convidat, d´un altre dels històrics del grup, Jordi Roura, que es va mostrar ben en forma en la seva aparició amb Ara Va de Bo, amb Jordi Fàbregas i Martina Lambregts completant amb inspiració la formació de trio. Un reconeixement a part mereix l´extraordinari treball d´escenografia de Joana Clusellas, d´una atmosfera naïf plena de tendresa i delicadesa. 

 

• OCTUBRE 2007. GRAVACIO DEL DARRER CD DEL GRUP DE FOLK, «QUE FAS POLISSÓ?, «algunes cançons del Xesco Boix».

Aquest CD que tindreu al oida es un trosset de la nostre historia amb el Xesco. La nostre historia es explicar emocions a la gent que no va poder gaudir de tot allò que en Xesco ens va cantar i al mateix temps, recordar les experiencies als que varen viure aquells moments. Res mes lluny de la nostàlgia o enyorança. Nomes un boci d´historia
CANÇONS: Una dona llarga i prima, Caragol, El Gripau blau, Si no em trobes darrera l´autobús, Què s´ha fet d´aquelles flors?, El burro català, La monja de Moià, Les capsetes, El ball de Sant Ferriol, La Fada de Roses, Adelaida, Meu Manuel (Marquès de Modureira), Hi ha 5 ampolles, Uyimbube, Vull ser lliure.

 

• FALSTERBO MARI ha gravat la cançó d´en Serrat «CANÇ0 DE MATINADA» com a col.laboració en el CD PEL MEU AMIC, que editada per DiscMedi. 

 

• ISIDOR MARÍ TREBALL EN SOLITARI:

CD, ANSA PER ANSA. Després d un grapat d´anys de silenci com a cantautor, el cantant eivissenc Isidor Marí ens torna a presentar un recull de cançons pròpies i adaptades, basades en la música popular tradicional de la seva illa. Així reprèn la seva tasca anterior com a fundador i ànima del grup UC, amb el mateix gust que ens va captivar als anys 70, però connectant ara amb la realitat cultural i social d´avui, dins del seu to festiu i fàcil d´ escoltar. MES INFORMACIO A NOUS CD 

 

• CD DE LA GENT DEL GRUP DE FOLK «ELS TEMPS ESTAN CANVIANT VOL 2 

Son 16 cançons que completaran la banda sonora d´una generació i redescuberta per els joves d´avui en dia. 
Les cançons son:
La Timba de les cartes (Jaume Arnella), Una matinada fresca (Jordi Pujol), Duerme Negrito (Consol Casajoana), El dia que el vaixell vindrá ( Versió Falsterbo Marí i Versio Sisa),El noi vagueros (Montse Domenech) El nen d´hiroshima (Ramon Casajuana), El soldat Universal (Eduard Estivill)
Dona, dona (Oriol Tramvia), Quan el Sol es pon (Montse Domènech i Consol Casajoana)
El Tren d´Olot (Jaume Arnella i Consol Casajoana), Mou Senyor (Isidor Marí)
Aquesta terra es la nostre terra (els baldufes), Les Pometes han florit (Jordi Pujol), Tots junts vencerem (Isidor Marí), Pupurri (Clementina, El parque Elysean, La minyona de Reus i el Vell Smoky)

 

• REEDICIONS D´ANTICS LONG PLAYS DE FALSTERBO 3

Esta ja al mercat un nou CD amb les reedicions de 2 LPs de Falsterbo 3. Concretament, es tracta del primer LP, anomenat FOLK, i del tercer, anomenat JA NO TINC ALTRA SORTIDA. El primer d´ells (Folk) ha estat una petita odissea. Solsament s´ha pugut trobar una copia del màster, que no es pot dir que sigui «la millor», però que pel seu valor històric (va ser gravat fa 31 anys) hem decidit editar-la. Els podeu trovar a Abacus i FNAC. Els edita PICUP. MIREU LA WEB D’ELLS.

 

• CD RECOPILATORI DE FALSTERBO 

L´editora PDI ha editat un recull d´èxits de FALSTERBO amb cançons dels àlbums RASTRES (82), AMICS I RECORDS (84), A CADA INSTANT (86) i FALSTERBO 20 ANYS (87).

 

Deixa un comentari

Copyright

Copyright 2012 - 2015
© Falsterbo Marí


Diseño Web ComunicacionActiva.com 

Hosting DigitalPymes.es

Contacte

Email: estivill@ctv.es
Manager: 649.418.682