Tu est aqui:  / Falsterbo / Notícies

Notícies

Hem rebut una carta inesperada d’en Paf. Sí, del Drac Màgic. Ens diu adeu amb aquestes paraules:

Estimats amics meus i de Falsterbo,
M’heu cridat tantes vegades cantant tots junts aquests darrers mesos, que no podia deixar de respondre-us i m’he decidit a travessar l’Atlàntic gelat i venir al vostre Mediterrani càlid. Massa càlid i tot. Aneu vius amb el canvi climàtic!

Els de Falsterbo em diuen adeu i jo no puc deixar de correspondre-hi.
Ells estan tan emocionats que no saben com explicar-ho i m’han demanat que tradueixi els seus sentiments, perquè damunt de l’escenari no podran.
No m’estranya. No es pot expressar l’emoció que se sent per la gent que estimes i que t’ha seguit fidelment al llarg de 54 anys. És el que em va passar a mi quan tornava al fons del mar i em vaig posar a plorar i semblava que plovia…

Ara, amb aquesta actuació final, és com si Falsterbo tornés amb mi al fons del mar. S’acaba una vida musical compartida amb vosaltres, amb molts músics i companys que jo també he conegut i ara som una gran família d’amics amb tots vosaltres.
És l’hora d’expressar un agraïment infinit a tots els que ens han acompanyat en aquest viatge. A Joan Boix i Amadeu Bernadet, que van completar el primer trio amb l’Eduard Estivill. A la Montse Domènech, que hi va entrar ben aviat i ha fet vibrar les cançons durant 53 anys…

La família va créixer després amb amics entranyables, com en Josep Maria Clua –l’Ia– o Isidor Marí, que amb les seves adaptacions ha traslladat al català la poesia de moltes cançons…
I fa més poc s’hi ha afegit un altre Falsterbo sensacional, el Jordi Marquillas, que ha conjuntat perfectament amb la Montse i l’Eduard, fent possible que el grup arribi amb nova força fins avui…

Ja comprendreu que els Falsterbo i jo vulguem recordar especialment en Ramon Casajoana, que us ha explicat tan tendrament el meu conte del Drac Màgic, a partir de l’original de Peter Yarrow i Leonard Lipton.
Sense oblidar la primera persona que va creure en Falsterbo i va editar el seu primer vinil, l’Àngel Fàbregas. O els magnífics músics que ens acompanyen avui a l’escenari.

Hi ha molta més gent que ha passat per la família Falsterbo i és impossible recordar-los un per un.

Però els més importants sou vosaltres, els que ara llegiu la meva carta, la gent que heu cantat i cantareu aquestes cançons que ha escampat Falsterbo, els que porteu al cor l’Estranya joguina, el Camí ral, Quan el sol es pon, El dia que el vaixell vindrà i especialment la meva cançó del Drac Màgic que a vegades us ha fet plorar.
Faslterbo i jo us diem adeu, però sabem que les cançons viuran al vostre cor.
És un adeu de veritat. Aquest és el darrer concert de Falsterbo. Però us diem adeu contents i feliços, sense pena ni nostàlgia, perquè ens heu donat vida amb la vostra estima, i molts moments inoblidables de felicitat.

Guardem per sempre, vosaltres i nosaltres, en un raconet del cor tot això que compartim.
Us estimem.

Paf i Falsterbo. (Eduard Estivill, Montse Domènech i Jordi Marquillas)

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

 

“La conjunció de medicina i música em fa molt feliç.”
Eduard Estivill Neuropediatra i músic

 

El nostre cartell actualitzat amb totes les actuacions de la gira Adeu Paf.

cartellactualitzat

 

‘Deixem els escenaris perquè creiem que ho hem de fer amb alegria, amb trempera, amb la mateixa emoció que quan teníem 20 anys. I ara hem decidit que és el moment’.
Eduard Estivill

ENTREVISTA-Reclam

 

«Ara el moment creatiu és molt important. Potser no hi ha tant compromís polític, però jo crec que encara hi ha grups que defensen la nostra llengua.
Nosaltres hem cantat en català perquè som catalans.»

Eduard Estivill. Músic i neuropediatra.

 

Adeu, Paf, el 22 de maig al Teatre Municipal Ateneu d’Igualada. Vens? 😉

Ateneu Igualada

 

La crítica de l’actuació d’Adeu Paf a Calldetenes del diari El 9 Nou

 

Promoció per a l’actuació a Terrassa

 

Amb en Pau ens vam conèixer quan jo tenia 16 anys. Anava al darrera d’una molt amiga meva, la Mercè Pastor. Que després seria la seva parella. Aquella època jo vaig marxar als Estats Units i quan vaig tornar ens vam retrobar al Grup de Folk amb en Xesco Boix, els germans Batiste, els germans Casajuana i en Joan Boix.

Va ser llavors quan ens vam fer molt amics. I, des de llavors, sempre vam mantenir una molt bona relació. També és d’aquella època la cançó Aquest carrer m’és prohibit. La Mercè vivia al carrer Doctor Carulla. I en Pau li va fer una cançó d’amor amb una lletra com tantes de les que ha fet, amb jocs de pauraules constants i significats amagats.
Una cançó fantàstica d’una época ben especial. …

Camina com si fossis vianant
tranquil per sota els plàtans ombrejants
fins a la casa del pati gran
com jo hagués fet abans.
I no em demanis el perquè;
mal diria d’un pare
que no m’hi deixa anar per res,
ni tan sols per mercè.

Descansa, Pau.

Eduard Estivill

 

Falsterbo, Premi Enderrock d’Honor 2022

Premi enderrock
Autoria de la foto: @grupenderrock

El grup Enderrock ha decidit enguany reconèixer a Falsterbo amb el Premi Enderrock d’Honor coincidint amb mig segle de Paf, el drac màgic. I estem contents, molt contents.

El lliurament del guardó va tenir lloc el dijous 3 de març en el marc de la gala dels Premis Enderrock que es va celebrar a l’Auditori de Girona.
Van recollir el premi els components de la formació actual: la Montse Domènech, en Jordi Marquillas i l’Eduard Estivill.
I també l’Amadeu Bernadet cofundador de la formació i l’Isidor Marí, que durant la dècada dels 90 va col·laborar també amb la formació sota el nom en aquell moment de Falsterbo Marí.

Autoria del vídeo: @grupenderrock

 

Un Carnaval amb en Paf

Que a Sabadell hi hagi una comparsa de carnaval que digui adeu al rei carnestoltes amb en Paf és digne de fer-ne una noticia! 🙂
Gràcies, ens ha fet molta il·lusió!

 

Primer concert de la gira Adeu, Paf

 

I així, entre amics és com vam acabar el primer concert de la gira Adeu, Paf.
Un concert molt especial ple de records i d’emocions en el que ens vam sentir molt ben acompanyats per tots vosaltres. Gràcies!!

 

GIRA FINAL D’UN PROJECTE CULTURAL MUSICAL

El grup FALSTERBO, després de 53 anys cantant música folk, amb 153 cançons gravades, han decidit fer l’última gira i deixar de cantar en públic.

Han tingut la sort, que les seves cançons han estat patrimoni cultural de quatre generacions. Una de les més conegudes és Paf, el drac màgic. Per això, el nom de la gira final es ADEU, PAF.

Presenten un espectacle amb les cançons de sempre (Estranya joguina, Quan el sol es pon i Camí Ral entre d’altres).
Durant 90 minuts, i acompanyats per en Toni Xucla, la Magalí Datzira, la Glòria Maurel, l’Àlex Boira i en Guillem Callejón, us faran emocionar.

Serà l’última vegada que podreu gaudir d’aquests instants màgics que transmeten les actuacions de Falsterbo.

 

Copyright

Copyright 2012 - 2022
© Falsterbo


Contacte

Email: eduard@doctorestivill.com
Manager: 607 905 698