Tu est aqui:  / La Història / Falsterbo 3 – 1970

Falsterbo 3 – 1970

TORNADA D’EN JOAN

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

El 1970 torna en Joan Boix i és l’Amadeu el que marxa definitivament del grup –qüestions de servei militar obligatori en aquell moment. A l’agost de 1970 editen el seu quart treball, un nou single amb les cançons L’estranya joguina i Quan el sol es pon, que posteriorment esdevingueren temes emblemàtics del grup.
Continuen fent actuacions per tot Catalunya fins que el maig del 1971 surt el seu primer LP, anomenat senzillament ‘Folk’, amb la cançó emblemàtica del grup:
Paf, el drac màgic.

Les crítiques són molt favorables, destaquen el cuidat treball de veus i guitarres, feina seriosa i intel·ligent (Àngel Casas, a El Correo Catalán i Revista Presència).

La tornada d’en Joan Boix al grup és molt esperada pels seus companys, però malauradament en Joan va desenvolupar una terrible i incapacitant malaltia mental –esquizofrènia- que va marcar la posterior evolució del grup. Era difícil seguir amb les actuacions per les greus fluctuacions de salut d’en Joan, condicionades pels diferents ingressos a centres psiquiàtrics i treballar nous temes era una tasca feixuga.

Tot i això, aprofitant els moments bons, van poder editar un altre LP a principis de l’any 1973, anomenat Sons, amb els arranjaments d’Enric Herrera, membre del grup mític Màquina, i amb l’ajuda de músics com Ia Clua, Jordi Clua, Max Sunyer, Juan Soriano, Jaume Cortadellas, Gerard Bouvier, Oriol Carreras i Paco Pi. Les cançons eren pròpies i mantenien la cuidada harmonia de veus.
La malaltia d’en Joan impedeix una correcta promoció i a pesar de les bones crítiques i el recolzament del públic, FALSTERBO 3 es veu obligat a fer l’última actuació com a grup a Figueres el setembre del 1973.

NOU DISC AMB EL GRUP DE FOLK

A l’abril de 1975 el Grup de Folk decideix gravar un nou LP. El grup estava inactiu des de la seva dissolució a finals del 69, però la demanda d’Àngel Fàbregues, de la discogràfica Els 4 vents, va reunir de nou el grup i també FALSTERBO 3.

L’Eduard Estivill, la Montse Domènech i en Joan Boix aprofiten la reunió per retornar al món artístic –en un breu període de bonança de la malaltia d’en Joan- i gravar el seu tercer LP, anomenat Ja no tinc altra sortida, amb cançons que han perdurat fins avui, com Camí ral, Ja no tinc altra sortida o Ensenya els fills.

Actuen a les 6 hores de Cançó a Canet en la seva 5a edició davant de més de 40.000 persones. Però, malauradament, les condicions de salut d’en Joan tornen a impedir una continuïtat del grup.

Copyright

Copyright 2012 - 2022
© Falsterbo


Contacte

Email: eduard@doctorestivill.com
Manager: 607 905 698